Zamówienie Nr OA.272.66.2022 z dnia 2022-07-26 - ,,Organizacja kursów i szkoleń dla nauczycieli szkół średnich, stworzenia i obsługi sieci współpracy i wymiana doświadczeń w zakresie uatrakcyjnienia oferty pozaszkolnej”

Tytuł ,,Organizacja kursów i szkoleń dla nauczycieli szkół średnich, stworzenia i obsługi sieci współpracy i wymiana doświadczeń w zakresie uatrakcyjnienia oferty pozaszkolnej”
Numer OA.272.66.2022
Data wydania 2022-07-26

Hajnówka, dn. 26.07.2022 r.

 

Znak sprawy: OA.272.66.2022                                                                                                                 

                                                                                 

Zamawiający:

Powiat Hajnowski

ul. Aleksego Zina 1

17-200 Hajnówka

NIP: 603-00-17-563

 

 ZAPYTANIE OFERTOWE

  Zgodnie z Regulaminem udzielania zamówień publicznych o wartości poniżej 130 000 zł netto, zapraszam do złożenia oferty na realizację zamówienia:

 

  1. Nazwa i opis przedmiotu zamówienia:

Przedmiotem przyszłego zamówienia jest obsługa organizacji szkoleń nauczycieli szkół ponadpodstawowych prowadzonych przez Powiat Hajnowski w ramach realizacji zadania ,,Organizacja kursów i szkoleń dla nauczycieli szkół średnich, stworzenia i obsługi sieci współpracy i wymiana doświadczeń w zakresie uatrakcyjnienia oferty pozaszkolnej”,
w ramach projektu pn. ,,Hajnówka OdNowa – Zielona Transformacja” realizowanego w ramach Programu ,,Rozwój Lokalny”, finansowanego ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego 2014-2021 (MF EOG) oraz budżetu państwa.

OPIS PRZEDMIOTU  ZAMÓWIENIA

 

  • Zorganizowanie szkoleń z następujących tematów – tabela poniżej:

Numer szkolenia

Temat szkolenia

Forma szkolenia: warsztaty

Szacowana liczba osób

Termin

Czas trwania w godz. zegarowych

Miejsce

1

 

1) Profilaktyka wypalenia zawodowego. Działania motywujące do pracy – 2 prelegentów

2) Pomoc psychologiczno-pedagogiczna dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi w praktyce szkolnej - Jak czytać opinię/orzeczenie
z poradni psychologiczno-pedagogicznej i wykorzystać zalecenia w pracy z uczniem ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi – 2 prelegentów

 

50

 

 

 

2 wrzesień 2022 r.

2,5 h

 

 

 

Szkolenie poza Hajnówką- teren powiatu hajnowskiego, bielskiego, lub białostockiego

 

 

50

2,5 h

 

2

Matura 2023 z języka polskiego – ustna i pisemna poziom podstawowy i rozszerzony

- 1 prelegent

10

Październik
2022 r.

2,5 h

Szkolenie w budynku szkoły w Hajnówce

3

Matura 2023 z matematyki poziom podstawowy
i rozszerzony – 1 prelegent

11

Październik
 2022 r.

2,5 h

Szkolenie w budynku szkoły w Hajnówce

4

Motywacja młodzieży do aktywnego uczestnictwa
w zajęciach wychowania fizycznego – 1 prelegent

10

Luty 2023 r.

2,5 h

Szkolenie w budynku szkoły w Hajnówce

5

Kreatywny nauczyciel = kreatywny uczeń – 1 prelegent

 30

Wrzesień 2023 r.

2,5 h

Szkolenie w budynku szkoły w Hajnówce

2) Zapewnienie prelegenta - eksperta z opisanych zagadnień,
3) Zapewnienie transportu na szkolenie nr 1,
4) Obsługa spotkań, wynajem sal konferencyjnych, wyżywienie adekwatne do liczby uczestników biorących udział w spotkaniu (przekąski mięsne i bezmięsne, woda, kawa, herbata, desery).

 

Szczegółowy opis przedmiotu  zamówienia:

Szkolenie nr 1 poza Hajnówką: Usługa zewnętrzna polegająca na obsłudze szkolenia.
W skład usługi wchodzi:

  1. Zapewnienie sali konferencyjnej (obiekt z salą konferencyjno-szkoleniową
    z możliwością prowadzenia warsztatów jednocześnie dla 4 grup, z ekranem multimedialnym, z parkingiem umożliwiającym zaparkowanie autokaru, obiekt specjalizujący się
    w prowadzeniu szkoleń).
  2. Zapewnienie eksperta dziedzinowego/prelegenta (4 osoby). W obu tematach szkoleń uczestniczą wszystkie osoby ( ok. 100), więc należy zorganizować je zamiennie (połowa szkoli się z jednego tematu, a w tym samym czasie druga połowa z drugiego tematu). Szkolenie w formie warsztatów.
  3. Zapewnienie cateringu na szkoleniu: przerwa kawowa i lunch bufetowy:
  • Przerwa kawowa składać się będzie z:
    a) napoje gorące (serwowane bez ograniczeń):

               - kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę);

               - dodatki: mleko, cukier, cytryna;

  1. b) napoje zimne (serwowane bez ograniczeń):

               - woda mineralna - gazowana i niegazowana (łącznie co najmniej 400 ml
                 na osobę);
           c) ciastka kruche (co najmniej 3 rodzaje, łącznie co najmniej 80 g na osobę);

  • Lunch bufetowy składać się będzie z:
  1. a) napoje zimne (serwowane bez ograniczeń):

              - woda mineralna - gazowana i niegazowana (łącznie co najmniej 400 ml
                na osobę);

             - soki - 2 rodzaje soków 100 % (łącznie co najmniej 200 ml na osobę);

  1. b) sałaty i sałatki - co najmniej 3 rodzaje (łącznie co najmniej 150 g na osobę);
  2. c) zupy - 1 rodzaj (co najmniej 300 ml na osobę);
  3. d) danie główne – 2 rodzaje do wyboru: mięsne, rybne (co najmniej
                  200-250 g na osobę) oraz dodatek skrobiowy (ziemniaki, ryż, kasza,
                  makaron, itp.);
  4. f) deser:

             - ciasto (co najmniej 2 rodzaje ciast, łącznie co najmniej 100 g na osobę).

  • Soki powinny być podawane w dzbankach szklanych, mleko w mlecznikach.
  • Kawa powinna być serwowana z termosów lub zalewana z warnika z gorącą wodą lub z ekspresu do kawy.
  • Sposób serwowania herbaty - gorąca woda będzie dostępna w termosach lub warnikach. Wykonawca dostarczy co najmniej 2 rodzaje lub smaki herbaty
    (w tym czarna) w jednorazowych saszetkach, które zostaną ułożone w sposób umożliwiający swobodny ich wybór.
  • Dania, napoje oraz dodatki serwowane będą na zastawie porcelanowej/ceramicznej wraz ze sztućcami metalowymi, chromowanymi, nie dopuszcza się sztućców jednorazowego użytku.
  • Dania na ciepło będą podawane w naczyniach ustawianych na podgrzewaczu (zupa wydawana do konsumpcji powinna mieć temperaturę co najmniej 75 °C, zaś danie główne temperaturę co najmniej 65 °C).
  • Wykonawca odpowiada za właściwy stan oraz jakość dostarczonych produktów.
  • Posiłki/potrawy powinny być urozmaicone, bezwzględnie świeże, wykonane
    w dniu dostawy z produktów wysokiej jakości, zarówno co do ich wartości odżywczej, gramatury, jak też estetyki wykonania oraz sposobu serwowania.
  • Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia, aby przygotowanie, dostarczenie oraz podanie cateringu odbywało się zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa (w szczególności dotyczącymi wymogów sanitarnych stawianych osobom biorącym udział w realizacji usługi, miejsc przygotowania posiłków, oraz środków transportu wykorzystywanych przy realizacji usługi), a także w sposób estetyczny
    (np. czysta, nieuszkodzona zastawa stołowa).
  • Do obowiązków Wykonawcy należy uprzątnięcie miejsca świadczenia usługi
    ze śmieci, odpadków oraz wszelkich pozostałości po konsumowaniu posiłków
    i napojów oraz zabranie całego sprzętu cateringowego.
  • Wykonawca zapewni obsługę kelnerską.
  • Wykonawca zapewni minimum jeden produkt lokalny z Hajnówki, Zamawiający posiada wykaz lokalnych producentów.
  1. Zapewnienie ogniska dla 70 osób.
  • Serwis na ognisko składać się będzie z:
    - kiełbasa (min 200 g na osobę);
    - bigos (min 200 g na osobę), podany na gorąco;
    - smalczyk, ogórek małosolny lub kiszony;
    - dodatki (chleb, musztarda, ketchup);
    - woda mineralna - gazowana i niegazowana (łącznie co najmniej
    400 ml na osobę);
    - herbata (co najmniej 200 ml na osobę), dodatek – cukier.
  • Wykonawca zapewni minimum jeden produkt lokalny z Hajnówki, Zamawiający posiada wykaz lokalnych producentów.
  1. Zapewnienie transportu z Hajnówki na miejsce szkolenia i z powrotem.

 

Szkolenia nr 2, 3, 4, 5, odbędą się w Hajnówce. Pomieszczenia zapewnią dyrektorzy szkół.

 Usługa zewnętrzna polegająca na obsłudze szkoleń. W skład usługi wchodzi:

  1. Zapewnienie eksperta dziedzinowego/prelegenta.
  2. Zapewnienie serwisu kawowego na szkoleniu.
  3. a) napoje gorące:

- kawa, herbata (łącznie co najmniej 200 ml na osobę);

- dodatki: mleko, cukier, cytryna;

  1. b) ciastka kruche (co najmniej 2 rodzaje, łącznie co najmniej 80 g na osobę).
  • Kawa powinna być serwowana z termosów lub zalewana z warnika z gorącą wodą lub z ekspresu do kawy.
  • Sposób serwowania herbaty - gorąca woda będzie dostępna w termosach lub warnikach. Wykonawca dostarczy co najmniej 2 rodzaje lub smaki herbaty
    (w tym czarna) w jednorazowych saszetkach, które zostaną ułożone w sposób umożliwiający swobodny ich wybór.
  • ciasta, napoje oraz dodatki serwowane będą na zastawie porcelanowej/ceramicznej wraz ze sztućcami metalowymi, chromowanymi, nie dopuszcza się sztućców jednorazowego użytku.
  • Wykonawca odpowiada za właściwy stan oraz jakość dostarczonych produktów.
  • Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia, aby przygotowanie, dostarczenie oraz podanie cateringu odbywało się zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa (w szczególności dotyczącymi wymogów sanitarnych stawianych osobom biorącym udział w realizacji usługi, miejsc przygotowania posiłków, oraz środków transportu wykorzystywanych przy realizacji usługi), a także w sposób estetyczny (np. czysta, nieuszkodzona zastawa stołowa).
  • Do obowiązków Wykonawcy należy uprzątnięcie miejsca świadczenia usługi
    ze śmieci, odpadków oraz wszelkich pozostałości po konsumowaniu posiłków
    i napojów oraz zabranie całego sprzętu cateringowego.
  • Wykonawca zapewni minimum jeden produkt lokalny z Hajnówki, Zamawiający posiada wykaz lokalnych producentów.
  1. Warunki zamówienia:

1)Termin realizacji zamówienia : Od dnia podpisania umowy 14 miesięcy

 zgodnie z harmonogramem (dokładny opis terminów w tabeli powyżej).

2) Warunki płatności : Płatność wynagrodzenia na rachunek bankowy Wykonawcy wskazany w fakturze/rachunku nastąpi w terminie 14 dni od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury VAT/rachunku na: 

NABYWCA:  Powiat Hajnowski, ul. Aleksego Zina 1,17-200 Hajnówka, NIP: 6030017563

ODBIORCA:  Starostwo Powiatowe w Hajnówce, ul. Aleksego Zina 1, 17-200 Hajnówka.

3) Inne wymagania :

 O udzielenie zmówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tj.  wykazującymi się niezbędną wiedzą i doświadczeniem
 w zakresie usług objętych niniejszym przedmiotem zamówienia (dotyczy osób prowadzących szkolenia) tj. posiadającymi min. 3 letnie doświadczenie zawodowe zdobyte
w różnych sektorach  w zakresie prowadzenia szkoleń.

4) Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.

  1. Kryteria oceny ofert wraz z podaniem ich wag, oraz sposobu oceny:

Zmawiający stosować będzie następujące kryteria oceny ofert:

Cena brutto całościowej oferty [PLN] – 100 pkt.

  1. W imieniu Zamawiającego postępowanie prowadzi:

Nina Łukasik tel. 85 682 93 76, e-mail: nlukasik@powiat.hajnowka.pl

  1. Warunki i sposób złożenia oferty:

1) Ofertę należy złożyć do 3.08. 2022 r. /do godz. 10:00/, za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres e-mail: nlukasik@powiat.hajnowka.pl na formularzu ofertowym /załącznik nr 1/ wraz z oświadczeniami /załączniki nr 2 i nr 3/. Cena powinna być obliczona
 w złotych polskich. Kwota musi zawierać wszystkie koszty związane z realizacją zadania niezbędne do wykonania przedmiotu zamówienia. Wykonawca  przedłoży tylko jedną odpowiedź na zapytanie.  

2) Oferta wraz z oświadczeniami musi być podpisana przez osobę uprawnioną do reprezentacji oferenta elektronicznym podpisem kwalifikowanym.

3) Sposób porozumienia się z Wykonawcami:  telefonicznie lub emailem

4) Wykonawcy zostaną poinformowani o dokonanym wyborze  w terminie 5 dni od dnia  otwarcia ofert.

Załączniki:

  1. Formularz ofertowy.
  2. Oświadczenie o doświadczeniu i powiązaniu kapitałowo-osobowym z Zamawiającym.
  3. Oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 7 ust.1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego.
  4.  Projekt umowy
  5. Klauzula informacyjna RODO.

 

Zatwierdzam:

Andrzej Skiepko

Starosta Hajnowski

Metryka strony

Udostępniający: Samorząd Powiatu Hajnowskiego

Wytwarzający/odpowiadający: Starosta Hajnowski Andrzej Skiepko

Data wytworzenia: 2022-07-26

Wprowadzający: * informatyk

Data modyfikacji: 2022-08-01

Opublikował: * informatyk

Data publikacji: 2022-07-26