Zamówienie Nr OA.272.66.2022 z dnia 2022-07-26 - ,,Organizacja kursów i szkoleń dla nauczycieli szkół średnich, stworzenia i obsługi sieci współpracy i wymiana doświadczeń w zakresie uatrakcyjnienia oferty pozaszkolnej”
Tytuł | ,,Organizacja kursów i szkoleń dla nauczycieli szkół średnich, stworzenia i obsługi sieci współpracy i wymiana doświadczeń w zakresie uatrakcyjnienia oferty pozaszkolnej” |
---|---|
Numer | OA.272.66.2022 |
Data wydania | 2022-07-26 |
Hajnówka, dn. 26.07.2022 r.
Znak sprawy: OA.272.66.2022
Zamawiający:
Powiat Hajnowski
ul. Aleksego Zina 1
17-200 Hajnówka
NIP: 603-00-17-563
ZAPYTANIE OFERTOWE
Zgodnie z Regulaminem udzielania zamówień publicznych o wartości poniżej 130 000 zł netto, zapraszam do złożenia oferty na realizację zamówienia:
- Nazwa i opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem przyszłego zamówienia jest obsługa organizacji szkoleń nauczycieli szkół ponadpodstawowych prowadzonych przez Powiat Hajnowski w ramach realizacji zadania ,,Organizacja kursów i szkoleń dla nauczycieli szkół średnich, stworzenia i obsługi sieci współpracy i wymiana doświadczeń w zakresie uatrakcyjnienia oferty pozaszkolnej”,
w ramach projektu pn. ,,Hajnówka OdNowa – Zielona Transformacja” realizowanego w ramach Programu ,,Rozwój Lokalny”, finansowanego ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego 2014-2021 (MF EOG) oraz budżetu państwa.
OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
- Zorganizowanie szkoleń z następujących tematów – tabela poniżej:
Numer szkolenia |
Temat szkolenia Forma szkolenia: warsztaty |
Szacowana liczba osób |
Termin |
Czas trwania w godz. zegarowych |
Miejsce |
1
|
1) Profilaktyka wypalenia zawodowego. Działania motywujące do pracy – 2 prelegentów 2) Pomoc psychologiczno-pedagogiczna dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi w praktyce szkolnej - Jak czytać opinię/orzeczenie
|
50
|
2 wrzesień 2022 r. |
2,5 h
|
Szkolenie poza Hajnówką- teren powiatu hajnowskiego, bielskiego, lub białostockiego
|
50 |
2,5 h
|
||||
2 |
Matura 2023 z języka polskiego – ustna i pisemna poziom podstawowy i rozszerzony - 1 prelegent |
10 |
Październik |
2,5 h |
Szkolenie w budynku szkoły w Hajnówce |
3 |
Matura 2023 z matematyki poziom podstawowy |
11 |
Październik |
2,5 h |
Szkolenie w budynku szkoły w Hajnówce |
4 |
Motywacja młodzieży do aktywnego uczestnictwa |
10 |
Luty 2023 r. |
2,5 h |
Szkolenie w budynku szkoły w Hajnówce |
5 |
Kreatywny nauczyciel = kreatywny uczeń – 1 prelegent |
30 |
Wrzesień 2023 r. |
2,5 h |
Szkolenie w budynku szkoły w Hajnówce |
2) Zapewnienie prelegenta - eksperta z opisanych zagadnień,
3) Zapewnienie transportu na szkolenie nr 1,
4) Obsługa spotkań, wynajem sal konferencyjnych, wyżywienie adekwatne do liczby uczestników biorących udział w spotkaniu (przekąski mięsne i bezmięsne, woda, kawa, herbata, desery).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
Szkolenie nr 1 poza Hajnówką: Usługa zewnętrzna polegająca na obsłudze szkolenia.
W skład usługi wchodzi:
- Zapewnienie sali konferencyjnej (obiekt z salą konferencyjno-szkoleniową
z możliwością prowadzenia warsztatów jednocześnie dla 4 grup, z ekranem multimedialnym, z parkingiem umożliwiającym zaparkowanie autokaru, obiekt specjalizujący się
w prowadzeniu szkoleń). - Zapewnienie eksperta dziedzinowego/prelegenta (4 osoby). W obu tematach szkoleń uczestniczą wszystkie osoby ( ok. 100), więc należy zorganizować je zamiennie (połowa szkoli się z jednego tematu, a w tym samym czasie druga połowa z drugiego tematu). Szkolenie w formie warsztatów.
- Zapewnienie cateringu na szkoleniu: przerwa kawowa i lunch bufetowy:
- Przerwa kawowa składać się będzie z:
a) napoje gorące (serwowane bez ograniczeń):
- kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę);
- dodatki: mleko, cukier, cytryna;
- b) napoje zimne (serwowane bez ograniczeń):
- woda mineralna - gazowana i niegazowana (łącznie co najmniej 400 ml
na osobę);
c) ciastka kruche (co najmniej 3 rodzaje, łącznie co najmniej 80 g na osobę);
- Lunch bufetowy składać się będzie z:
- a) napoje zimne (serwowane bez ograniczeń):
- woda mineralna - gazowana i niegazowana (łącznie co najmniej 400 ml
na osobę);
- soki - 2 rodzaje soków 100 % (łącznie co najmniej 200 ml na osobę);
- b) sałaty i sałatki - co najmniej 3 rodzaje (łącznie co najmniej 150 g na osobę);
- c) zupy - 1 rodzaj (co najmniej 300 ml na osobę);
- d) danie główne – 2 rodzaje do wyboru: mięsne, rybne (co najmniej
200-250 g na osobę) oraz dodatek skrobiowy (ziemniaki, ryż, kasza,
makaron, itp.); - f) deser:
- ciasto (co najmniej 2 rodzaje ciast, łącznie co najmniej 100 g na osobę).
- Soki powinny być podawane w dzbankach szklanych, mleko w mlecznikach.
- Kawa powinna być serwowana z termosów lub zalewana z warnika z gorącą wodą lub z ekspresu do kawy.
- Sposób serwowania herbaty - gorąca woda będzie dostępna w termosach lub warnikach. Wykonawca dostarczy co najmniej 2 rodzaje lub smaki herbaty
(w tym czarna) w jednorazowych saszetkach, które zostaną ułożone w sposób umożliwiający swobodny ich wybór. - Dania, napoje oraz dodatki serwowane będą na zastawie porcelanowej/ceramicznej wraz ze sztućcami metalowymi, chromowanymi, nie dopuszcza się sztućców jednorazowego użytku.
- Dania na ciepło będą podawane w naczyniach ustawianych na podgrzewaczu (zupa wydawana do konsumpcji powinna mieć temperaturę co najmniej 75 °C, zaś danie główne temperaturę co najmniej 65 °C).
- Wykonawca odpowiada za właściwy stan oraz jakość dostarczonych produktów.
- Posiłki/potrawy powinny być urozmaicone, bezwzględnie świeże, wykonane
w dniu dostawy z produktów wysokiej jakości, zarówno co do ich wartości odżywczej, gramatury, jak też estetyki wykonania oraz sposobu serwowania. - Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia, aby przygotowanie, dostarczenie oraz podanie cateringu odbywało się zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa (w szczególności dotyczącymi wymogów sanitarnych stawianych osobom biorącym udział w realizacji usługi, miejsc przygotowania posiłków, oraz środków transportu wykorzystywanych przy realizacji usługi), a także w sposób estetyczny
(np. czysta, nieuszkodzona zastawa stołowa). - Do obowiązków Wykonawcy należy uprzątnięcie miejsca świadczenia usługi
ze śmieci, odpadków oraz wszelkich pozostałości po konsumowaniu posiłków
i napojów oraz zabranie całego sprzętu cateringowego. - Wykonawca zapewni obsługę kelnerską.
- Wykonawca zapewni minimum jeden produkt lokalny z Hajnówki, Zamawiający posiada wykaz lokalnych producentów.
- Zapewnienie ogniska dla 70 osób.
- Serwis na ognisko składać się będzie z:
- kiełbasa (min 200 g na osobę);
- bigos (min 200 g na osobę), podany na gorąco;
- smalczyk, ogórek małosolny lub kiszony;
- dodatki (chleb, musztarda, ketchup);
- woda mineralna - gazowana i niegazowana (łącznie co najmniej
400 ml na osobę);
- herbata (co najmniej 200 ml na osobę), dodatek – cukier. - Wykonawca zapewni minimum jeden produkt lokalny z Hajnówki, Zamawiający posiada wykaz lokalnych producentów.
- Zapewnienie transportu z Hajnówki na miejsce szkolenia i z powrotem.
Szkolenia nr 2, 3, 4, 5, odbędą się w Hajnówce. Pomieszczenia zapewnią dyrektorzy szkół.
Usługa zewnętrzna polegająca na obsłudze szkoleń. W skład usługi wchodzi:
- Zapewnienie eksperta dziedzinowego/prelegenta.
- Zapewnienie serwisu kawowego na szkoleniu.
- a) napoje gorące:
- kawa, herbata (łącznie co najmniej 200 ml na osobę);
- dodatki: mleko, cukier, cytryna;
- b) ciastka kruche (co najmniej 2 rodzaje, łącznie co najmniej 80 g na osobę).
- Kawa powinna być serwowana z termosów lub zalewana z warnika z gorącą wodą lub z ekspresu do kawy.
- Sposób serwowania herbaty - gorąca woda będzie dostępna w termosach lub warnikach. Wykonawca dostarczy co najmniej 2 rodzaje lub smaki herbaty
(w tym czarna) w jednorazowych saszetkach, które zostaną ułożone w sposób umożliwiający swobodny ich wybór. - ciasta, napoje oraz dodatki serwowane będą na zastawie porcelanowej/ceramicznej wraz ze sztućcami metalowymi, chromowanymi, nie dopuszcza się sztućców jednorazowego użytku.
- Wykonawca odpowiada za właściwy stan oraz jakość dostarczonych produktów.
- Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia, aby przygotowanie, dostarczenie oraz podanie cateringu odbywało się zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa (w szczególności dotyczącymi wymogów sanitarnych stawianych osobom biorącym udział w realizacji usługi, miejsc przygotowania posiłków, oraz środków transportu wykorzystywanych przy realizacji usługi), a także w sposób estetyczny (np. czysta, nieuszkodzona zastawa stołowa).
- Do obowiązków Wykonawcy należy uprzątnięcie miejsca świadczenia usługi
ze śmieci, odpadków oraz wszelkich pozostałości po konsumowaniu posiłków
i napojów oraz zabranie całego sprzętu cateringowego. - Wykonawca zapewni minimum jeden produkt lokalny z Hajnówki, Zamawiający posiada wykaz lokalnych producentów.
- Warunki zamówienia:
1)Termin realizacji zamówienia : Od dnia podpisania umowy 14 miesięcy
zgodnie z harmonogramem (dokładny opis terminów w tabeli powyżej).
2) Warunki płatności : Płatność wynagrodzenia na rachunek bankowy Wykonawcy wskazany w fakturze/rachunku nastąpi w terminie 14 dni od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury VAT/rachunku na:
NABYWCA: Powiat Hajnowski, ul. Aleksego Zina 1,17-200 Hajnówka, NIP: 6030017563
ODBIORCA: Starostwo Powiatowe w Hajnówce, ul. Aleksego Zina 1, 17-200 Hajnówka.
3) Inne wymagania :
O udzielenie zmówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tj. wykazującymi się niezbędną wiedzą i doświadczeniem
w zakresie usług objętych niniejszym przedmiotem zamówienia (dotyczy osób prowadzących szkolenia) tj. posiadającymi min. 3 letnie doświadczenie zawodowe zdobyte
w różnych sektorach w zakresie prowadzenia szkoleń.
4) Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.
- Kryteria oceny ofert wraz z podaniem ich wag, oraz sposobu oceny:
Zmawiający stosować będzie następujące kryteria oceny ofert:
Cena brutto całościowej oferty [PLN] – 100 pkt.
- W imieniu Zamawiającego postępowanie prowadzi:
Nina Łukasik tel. 85 682 93 76, e-mail: nlukasik@powiat.hajnowka.pl
- Warunki i sposób złożenia oferty:
1) Ofertę należy złożyć do 3.08. 2022 r. /do godz. 10:00/, za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres e-mail: nlukasik@powiat.hajnowka.pl na formularzu ofertowym /załącznik nr 1/ wraz z oświadczeniami /załączniki nr 2 i nr 3/. Cena powinna być obliczona
w złotych polskich. Kwota musi zawierać wszystkie koszty związane z realizacją zadania niezbędne do wykonania przedmiotu zamówienia. Wykonawca przedłoży tylko jedną odpowiedź na zapytanie.
2) Oferta wraz z oświadczeniami musi być podpisana przez osobę uprawnioną do reprezentacji oferenta elektronicznym podpisem kwalifikowanym.
3) Sposób porozumienia się z Wykonawcami: telefonicznie lub emailem
4) Wykonawcy zostaną poinformowani o dokonanym wyborze w terminie 5 dni od dnia otwarcia ofert.
Załączniki:
- Formularz ofertowy.
- Oświadczenie o doświadczeniu i powiązaniu kapitałowo-osobowym z Zamawiającym.
- Oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 7 ust.1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego.
- Projekt umowy
- Klauzula informacyjna RODO.
Zatwierdzam:
Andrzej Skiepko
Starosta Hajnowski
Metryka strony