Zamówienie Nr PP.2501.1.2024.2024 z dnia 2024-04-19 - Przetarg prowadzony w trybie art. 701 k.c. na dzierżawę 15 m² powierzchni przy budynku Centrum Turystyki i Promocji Kraina Żubra, Budy Leśne 1A, z przeznaczeniem na prowadzenie mobilnego punktu gastronomicznego w pojeździe typu food truck.

Tytuł Przetarg prowadzony w trybie art. 701 k.c. na dzierżawę 15 m² powierzchni przy budynku Centrum Turystyki i Promocji Kraina Żubra, Budy Leśne 1A, z przeznaczeniem na prowadzenie mobilnego punktu gastronomicznego w pojeździe typu food truck.
Numer PP.2501.1.2024.2024
Data wydania 2024-04-19
Termin składania uwag do oferty 2024-04-29

Hajnówka, 19.04.2024r.

Znak sprawy: PP.2501.1.2024.2024

OGŁOSZENIE O PRZETARGU W TRYBIE ART.70 K.C. NA DZIERŻAWĘ POWIERZCHNI 15 M KW.

OGŁOSZENIE z dnia 19 kwietnia 2024 roku

Starosta Hajnowski z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Hajnówce, A.Zina 1, 17-200 Hajnówka, działając na podstawie Ustawy kodeks Cywilny z dnia 23.04.1964 r (Dz. U. z 1964r, Nr 16, poz. 93 z późn. zm.)

Zaprasza oferentów do składania i uczestnictwa w przetargu prowadzonym w trybie art. 701 k.c. na dzierżawę 15 m² powierzchni  przy budynku Centrum Turystyki i Promocji Kraina  Żubra, Budy Leśne 1A,  z przeznaczeniem na prowadzenie mobilnego punktu gastronomicznego    w pojeździe typu food truck.

  • Przedmiotem postępowania jest dzierżawa terenu Powiatu Hajnowskiego przy Centrum Turystyki i Promocji „Kraina Żubra”, Budy Leśne 1 A w celu zapewnienia kompleksowej usługi gastronomicznej typu food - truck ukierunkowanej na promocję kuchni regionalnej i produktów lokalnych.
  • O udział w niniejszym postępowaniu mogą ubiegać się Oferenci spełniający następujące wymagania:
  1. a) Prowadzenie zarejestrowanej działalności gastronomiczno-handlowej.
  2. b) Posiadanie samochodu typu Food Truck (dopuszczamy również typ zabudowy kontenerowej, wyglądem estetycznym dopasowany do otoczenia):

- wyposażonego w sprzęt gastronomiczny (kuchenka gazowa/indukcja, bemary, piekarnik, zlewozmywaki itd.), niezbędny do przygotowania i wydania potraw,

- posiadającego ważny przegląd techniczny,

- dopuszczonego do sprzedaży obwoźnej artykułów spożywczych (powinien posiadać wszelkie wymagane przepisami pozwolenia, dopuszczenia, opinie, koncesje).

  • Do dyspozycji oferenta jest 1 miejsce o powierzchni 15 m2, przeznaczone pod działalność gastronomiczną typu food truck (stoisko mobilne, dopuszczamy również typ zabudowy kontenerowej, wyglądem estetycznym dopasowany do otoczenia).
  • Oferent zobowiązuje się do sprzedawania posiłków ciepłych i zimnych na wynos związanych z kuchnią i smakami regionu Puszczy Białowieskiej tj. placki ziemniaczane, babka ziemniaczana, kiszka ziemniaczana, placki drożdżowe, pierogi, kartacze, hałuszki, kopytka, smalec, Marcinek Hajnowski, sękacz, mrowisko, itp. oraz ciepłych i zimnych napojów dostępnych na wynos. Dopuszczalna jest sprzedaż napojów alkoholowych uznanych za produkty lokalne wyłącznie zamkniętych, z przeznaczeniem do spożycia wyłącznie poza miejscem sprzedaży.
  • Dopuszczalna jest sprzedaż innych posiłków i zapakowanych produktów związanych z kuchnią regionalną, po uprzednim uzgodnieniu z Powiatem przed podpisaniem umowy.
  • Oferent zobowiązuje się do dbania o czystość i estetyczny wygląd pojazdu, miejsca podawania potraw, zapewnienia koszy na odpady i codziennego ich opróżniania.
  • Oferent zobowiązuje się do posiadania urządzeń księgowych obowiązkowych przy sprzedaży: kasa fiskalna online, terminal płatniczy oraz zapewnienie wyposażenia Food Trucka w sprzęt gastronomiczny odpowiedni do zaplanowanego asortymentu dań i produktów.
  • Oferent musi posiadać własne zabezpieczenie elektryczne, gazowe spełniające normy niezbędne do zasilenia urządzeń związanych z działalnością.
  • Oferent dostarczy pojazd (food truck) na własny koszt.
  • Oferent zapewni usługę gastronomiczną food trucku co najmniej 4h dziennie z uwzględnieniem sobót i niedziel.
  • Powiat wymaga akceptacji i wcześniejszego uzgodnienia wyglądu food-trucka (w zakresie umieszczania banerów, reklamy, itp.).
  • Czas trwania usługi:  maj - wrzesień 2024 r., nie dłużej niż 153 dni.
  • Miejsce: Centrum Turystyki i Promocji „Kraina Żubra” Budy Leśne 1A, 17-230 Białowieża, dokładne miejsce usytuowania ustalone zostanie z Powiatem przed podpisaniem umowy. Nieruchomość z miejscem świadczenia usługi jest monitorowana.
  • Oferent powinien posiadać wszystkie konieczne zaświadczenia i pozwolenia konieczne do świadczenia usługi, w tym wpis do rejestru/decyzję wystawioną przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.  

Informacje dodatkowe:

  • Oferent zobowiązany jest do bieżącego utrzymania czystości w granicach swojego obszaru oraz zapewnienia odpowiedniej ilości pojemników na śmieci w czasie i po każdym dniu sprzedaży.
  • Ceny sprzedaży produktów i napojów ustala oferent na własną odpowiedzialność i ryzyko.
  • Napoje oraz posiłki mogą być sprzedawane przez oferenta tylko i wyłącznie w bezpiecznych pojemnikach/ekologicznych - biodegradowalnych spełniających polskie atesty.
  • Oferent jest zobowiązany do posiadania sprawnych, wysoko wydajnych instalacji i urządzeń elektrycznych zgodnych z aktualnymi normami bezpieczeństwa w Polsce oraz przepisami BHP.
  • Oferent musi posiadać minimum własne przewody elektryczne spełniające normy niezbędne dla zasilenia urządzeń związanych z prowadzoną działalnością.
  • Powiat zapewnia dostęp do energii elektrycznej i wody. Szczegóły techniczne podłączenia zostaną uzgodnione z Powiatem przed podpisaniem umowy.
  • Na zakończenie okresu wykonywania usługi Powiat obciąży kosztami zużycia energii elektrycznej.
  • Powiat nie odpowiada za sprzęt i mienie oferenta, w szczególności kradzież jego sprzętu i wyposażenia, jego uszkodzenie lub inne zdarzenia podczas trwania usługi.
  • Powiat nie ponosi odpowiedzialności za działanie ustawionych przez oferenta wszelkich urządzeń oraz szkód wynikłych z tytułu świadczonej usługi, sprzętu lub zdarzeń losowych.
  • Oferent wskaże w formularzu ofertowym zapotrzebowanie na wymaganą moc urządzeń.

Termin realizacji: maj - wrzesień 2024 r., nie dłużej niż 153 dni, z możliwością wypowiedzenia umowy z 2 - tygodniowym wyprzedzeniem.

Warunki płatności: 

Opłata za dzierżawę odbywać się będzie bezgotówkowo w formie przelewu na konto Zamawiającego. Najemca płacić będzie Zamawiającemu czynsz na postawie prawidłowo wystawionej faktury VAT, z terminem płatności 14 dni od daty wystawienia faktury. Przez datę płatności rozumie się datę wpływu środków na konto Zamawiającego.

Kryteria oceny ofert wraz z podaniem ich wag, oraz sposobu oceny:

Kryterium wyboru stanowić będzie oferowana najwyższa cena czynszu za dzierżawę 15 m² powierzchni pod food truck, miesięcznie. Powiat stosować będzie następujące kryteria oceny ofert:

Cena brutto oferty za dzierżawę [PLN] – 100 pkt.

1) Ofertę prosimy złożyć: w formie elektronicznej w postaci wiadomości e-mail, na adres promocja@powiat.hajnowka.pl, Wiadomość powinna w tytule zawierać „Dzierżawa terenu Powiatu Hajnowskiego przy Centrum Turystyki i Promocji „Kraina Żubra” z przeznaczeniem na prowadzenie mobilnego punktu gastronomicznego w pojeździe typu food truck” w terminie do dnia 29 kwietnia 2024 r. godzina 10:00. Otwarcie ofert – godzina 10:30.

2) Powiat zastrzega prawo unieważnienia postępowania bez podania przyczyny.

3) Oferta powinna zawierać: Informację o cenie za 15 m² miesięcznie za dzierżawę powierzchni, przedstawioną zgodnie ze wzorem „Formularz oferty”  - Załącznik nr 1;

4) Zamawiający zastrzega sobie możliwość unieważnienia przetargu gdy wystąpi istotna zmiana okoliczności powodująca, że prowadzenie postępowania lub realizacja zamówienia nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć.

Starosta Hajnowski Andrzej Skiepko                                              

Metryka strony

Udostępniający: Samorząd Powiatu Hajnowskiego

Wytwarzający/odpowiadający: Starosta Hajnowski Andrzej Skiepko

Data wytworzenia: 2024-04-19

Wprowadzający: Katarzyna Miszczuk

Data modyfikacji: 2024-04-19

Opublikował: Katarzyna Miszczuk

Data publikacji: 2024-04-19