Zamówienie Nr PP.2501.1.2024.2024 z dnia 2024-04-19 - Przetarg prowadzony w trybie art. 701 k.c. na dzierżawę 15 m² powierzchni przy budynku Centrum Turystyki i Promocji Kraina Żubra, Budy Leśne 1A, z przeznaczeniem na prowadzenie mobilnego punktu gastronomicznego w pojeździe typu food truck.
Tytuł | Przetarg prowadzony w trybie art. 701 k.c. na dzierżawę 15 m² powierzchni przy budynku Centrum Turystyki i Promocji Kraina Żubra, Budy Leśne 1A, z przeznaczeniem na prowadzenie mobilnego punktu gastronomicznego w pojeździe typu food truck. |
---|---|
Numer | PP.2501.1.2024.2024 |
Data wydania | 2024-04-19 |
Termin składania uwag do oferty | 2024-04-29 |
Hajnówka, 19.04.2024r.
Znak sprawy: PP.2501.1.2024.2024
OGŁOSZENIE O PRZETARGU W TRYBIE ART.70 K.C. NA DZIERŻAWĘ POWIERZCHNI 15 M KW.
OGŁOSZENIE z dnia 19 kwietnia 2024 roku
Starosta Hajnowski z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Hajnówce, A.Zina 1, 17-200 Hajnówka, działając na podstawie Ustawy kodeks Cywilny z dnia 23.04.1964 r (Dz. U. z 1964r, Nr 16, poz. 93 z późn. zm.)
Zaprasza oferentów do składania i uczestnictwa w przetargu prowadzonym w trybie art. 701 k.c. na dzierżawę 15 m² powierzchni przy budynku Centrum Turystyki i Promocji Kraina Żubra, Budy Leśne 1A, z przeznaczeniem na prowadzenie mobilnego punktu gastronomicznego w pojeździe typu food truck.
- Przedmiotem postępowania jest dzierżawa terenu Powiatu Hajnowskiego przy Centrum Turystyki i Promocji „Kraina Żubra”, Budy Leśne 1 A w celu zapewnienia kompleksowej usługi gastronomicznej typu food - truck ukierunkowanej na promocję kuchni regionalnej i produktów lokalnych.
- O udział w niniejszym postępowaniu mogą ubiegać się Oferenci spełniający następujące wymagania:
- a) Prowadzenie zarejestrowanej działalności gastronomiczno-handlowej.
- b) Posiadanie samochodu typu Food Truck (dopuszczamy również typ zabudowy kontenerowej, wyglądem estetycznym dopasowany do otoczenia):
- wyposażonego w sprzęt gastronomiczny (kuchenka gazowa/indukcja, bemary, piekarnik, zlewozmywaki itd.), niezbędny do przygotowania i wydania potraw,
- posiadającego ważny przegląd techniczny,
- dopuszczonego do sprzedaży obwoźnej artykułów spożywczych (powinien posiadać wszelkie wymagane przepisami pozwolenia, dopuszczenia, opinie, koncesje).
- Do dyspozycji oferenta jest 1 miejsce o powierzchni 15 m2, przeznaczone pod działalność gastronomiczną typu food truck (stoisko mobilne, dopuszczamy również typ zabudowy kontenerowej, wyglądem estetycznym dopasowany do otoczenia).
- Oferent zobowiązuje się do sprzedawania posiłków ciepłych i zimnych na wynos związanych z kuchnią i smakami regionu Puszczy Białowieskiej tj. placki ziemniaczane, babka ziemniaczana, kiszka ziemniaczana, placki drożdżowe, pierogi, kartacze, hałuszki, kopytka, smalec, Marcinek Hajnowski, sękacz, mrowisko, itp. oraz ciepłych i zimnych napojów dostępnych na wynos. Dopuszczalna jest sprzedaż napojów alkoholowych uznanych za produkty lokalne wyłącznie zamkniętych, z przeznaczeniem do spożycia wyłącznie poza miejscem sprzedaży.
- Dopuszczalna jest sprzedaż innych posiłków i zapakowanych produktów związanych z kuchnią regionalną, po uprzednim uzgodnieniu z Powiatem przed podpisaniem umowy.
- Oferent zobowiązuje się do dbania o czystość i estetyczny wygląd pojazdu, miejsca podawania potraw, zapewnienia koszy na odpady i codziennego ich opróżniania.
- Oferent zobowiązuje się do posiadania urządzeń księgowych obowiązkowych przy sprzedaży: kasa fiskalna online, terminal płatniczy oraz zapewnienie wyposażenia Food Trucka w sprzęt gastronomiczny odpowiedni do zaplanowanego asortymentu dań i produktów.
- Oferent musi posiadać własne zabezpieczenie elektryczne, gazowe spełniające normy niezbędne do zasilenia urządzeń związanych z działalnością.
- Oferent dostarczy pojazd (food truck) na własny koszt.
- Oferent zapewni usługę gastronomiczną food trucku co najmniej 4h dziennie z uwzględnieniem sobót i niedziel.
- Powiat wymaga akceptacji i wcześniejszego uzgodnienia wyglądu food-trucka (w zakresie umieszczania banerów, reklamy, itp.).
- Czas trwania usługi: maj - wrzesień 2024 r., nie dłużej niż 153 dni.
- Miejsce: Centrum Turystyki i Promocji „Kraina Żubra” Budy Leśne 1A, 17-230 Białowieża, dokładne miejsce usytuowania ustalone zostanie z Powiatem przed podpisaniem umowy. Nieruchomość z miejscem świadczenia usługi jest monitorowana.
- Oferent powinien posiadać wszystkie konieczne zaświadczenia i pozwolenia konieczne do świadczenia usługi, w tym wpis do rejestru/decyzję wystawioną przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
Informacje dodatkowe:
- Oferent zobowiązany jest do bieżącego utrzymania czystości w granicach swojego obszaru oraz zapewnienia odpowiedniej ilości pojemników na śmieci w czasie i po każdym dniu sprzedaży.
- Ceny sprzedaży produktów i napojów ustala oferent na własną odpowiedzialność i ryzyko.
- Napoje oraz posiłki mogą być sprzedawane przez oferenta tylko i wyłącznie w bezpiecznych pojemnikach/ekologicznych - biodegradowalnych spełniających polskie atesty.
- Oferent jest zobowiązany do posiadania sprawnych, wysoko wydajnych instalacji i urządzeń elektrycznych zgodnych z aktualnymi normami bezpieczeństwa w Polsce oraz przepisami BHP.
- Oferent musi posiadać minimum własne przewody elektryczne spełniające normy niezbędne dla zasilenia urządzeń związanych z prowadzoną działalnością.
- Powiat zapewnia dostęp do energii elektrycznej i wody. Szczegóły techniczne podłączenia zostaną uzgodnione z Powiatem przed podpisaniem umowy.
- Na zakończenie okresu wykonywania usługi Powiat obciąży kosztami zużycia energii elektrycznej.
- Powiat nie odpowiada za sprzęt i mienie oferenta, w szczególności kradzież jego sprzętu i wyposażenia, jego uszkodzenie lub inne zdarzenia podczas trwania usługi.
- Powiat nie ponosi odpowiedzialności za działanie ustawionych przez oferenta wszelkich urządzeń oraz szkód wynikłych z tytułu świadczonej usługi, sprzętu lub zdarzeń losowych.
- Oferent wskaże w formularzu ofertowym zapotrzebowanie na wymaganą moc urządzeń.
Termin realizacji: maj - wrzesień 2024 r., nie dłużej niż 153 dni, z możliwością wypowiedzenia umowy z 2 - tygodniowym wyprzedzeniem.
Warunki płatności:
Opłata za dzierżawę odbywać się będzie bezgotówkowo w formie przelewu na konto Zamawiającego. Najemca płacić będzie Zamawiającemu czynsz na postawie prawidłowo wystawionej faktury VAT, z terminem płatności 14 dni od daty wystawienia faktury. Przez datę płatności rozumie się datę wpływu środków na konto Zamawiającego.
Kryteria oceny ofert wraz z podaniem ich wag, oraz sposobu oceny:
Kryterium wyboru stanowić będzie oferowana najwyższa cena czynszu za dzierżawę 15 m² powierzchni pod food truck, miesięcznie. Powiat stosować będzie następujące kryteria oceny ofert:
Cena brutto oferty za dzierżawę [PLN] – 100 pkt.
1) Ofertę prosimy złożyć: w formie elektronicznej w postaci wiadomości e-mail, na adres promocja@powiat.hajnowka.pl, Wiadomość powinna w tytule zawierać „Dzierżawa terenu Powiatu Hajnowskiego przy Centrum Turystyki i Promocji „Kraina Żubra” z przeznaczeniem na prowadzenie mobilnego punktu gastronomicznego w pojeździe typu food truck” w terminie do dnia 29 kwietnia 2024 r. godzina 10:00. Otwarcie ofert – godzina 10:30.
2) Powiat zastrzega prawo unieważnienia postępowania bez podania przyczyny.
3) Oferta powinna zawierać: Informację o cenie za 15 m² miesięcznie za dzierżawę powierzchni, przedstawioną zgodnie ze wzorem „Formularz oferty” - Załącznik nr 1;
4) Zamawiający zastrzega sobie możliwość unieważnienia przetargu gdy wystąpi istotna zmiana okoliczności powodująca, że prowadzenie postępowania lub realizacja zamówienia nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć.
Starosta Hajnowski Andrzej Skiepko
Metryka strony